Εκδόσεις Interbooks

εκδόσεις INTERBOOKS
ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ 51
106 81 ΑΘΗΝΑ
T. 2103633629
F. 2103612010
info@interbooks.gr

  Κατάλογος » 014-011 στις τιμές περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ  
Συγγραφείς
Κατηγορίες Βιβλίων
 ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 


 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 


 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


 ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ


 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ


 ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ


 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ και ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ


 ΔΙΚΑΙΟΥ


 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 


 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


 ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ


 MARKETING


 ΠΩΛΗΣΕΩΝ


 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ


 ΑΓΓΛΙΚΩΝ


 ΛΕΞΙΚΑ


 ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ


 ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ


 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Νέα Βιβλία Περισσότερα
LANGUAGE POLICY AND TRANSLATION IN THE EUROPEAN UNION AND WORLD ORGANISATIONS
LANGUAGE POLICY AND TRANSLATION IN THE EUROPEAN UNION AND WORLD ORGANISATIONS
21.20EUR
Αναζήτηση
 
Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για την αναζήτηση
(isbn με παύλες).
Προχωρημένη αναζήτηση
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
[014-011]
25.44EUR
Περιεχόμενα
Περιεχόμενα-ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Ενδεικτικό
Κεφάλαιο
Ενδεικτικό Κεφάλαιο-ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Συγγραφέας
ΛΥΤΡΑΣ Ν. ΠΕΡΙΚΛΗΣ


ΤΕΤΡΑΧΡΩΜΟ ΕΣ/ΚΟ
isbn 978-960-390-200-3
Έκδοση 2008
Σελίδες 232


Δείτε το στον ΕΥΔΟΞΟ

Η έκδοση ενός πονήματος που να αναφέρεται στις Δημόσιες Σχέσεις και στην Επικοινωνία εξειδικευμένα στον χώρο του τουρισμού αποτελούσε, έως σήμερα, μία από τις χρόνιες ελλείψεις του σημαντικού αυτού τομέα οικονομικής δραστηριότητας.
Είναι δε οξύμωρο το γεγονός ότι ενώ η πορεία της ελληνικής επιστημονικής τουριστικής βιβλιογραφίας από την αρχή και κυρίως από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 υπήρξε καθ’ όλα σημαντική και ιδιαζόντως πλούσια και επεκτάθηκε δε ακόμη και σε επιστημονικά πεδία σχετικά ήσσονος σημασίας, δεν συνέβη κάτι ανάλογο με τις Τουριστικές Δημόσιες Σχέσεις και την Τουριστική Επικοινωνία. Εγώ ο ίδιος προσωπικά, μάλιστα, δύο διαφορετικές περιόδους -η μία στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας (το 1996) και η άλλη στα τέλη του 2003- είχα πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για τη συγγραφή ενός συλλογικού βιβλίου επάνω σ' αυτό το θέμα.
Δεν το υλοποίησα (παρά την ύπαρξη τριών προηγούμενων βιβλίων μου επί του θέματος και πολλών επιστημονικών άρθρων μου στη γενική τους μορφή και όχι εστιασμένα στον τουρισμό) μιας και εισέπραξα άρνηση από κάποιους συναδέλφους για αυτή τη συλλογική προσπάθεια, αλλά και πιστεύοντας ταυτόχρονα ότι θα βρεθεί κάποιος εξ αυτών, ο οποίος θα αποφασίσει το εγχείρημα κάποια χρονική στιγμή. Όντας πλέον στα τέλη του 2007 και μη υπάρχοντος ενός σχετικού με τις Τουριστικές Δημόσιες Σχέσεις και την Τουριστική Επικοινωνία βιβλίο, πήρα την απόφαση να αξιοποιήσω τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα καθώς και όλο το σχετικό συλλεγέν επί χρόνια υλικό από εμένα για το γνωστικό αυτό πεδίο και τη συγγραφή μου -που προόριζα για το προαναφερθέν συλλογικό έργο- δίνοντας στο τουριστικό αναγνωστικό κοινό το πόνημα αυτό.
Η πορεία του βιβλίου αυτού -το οποίο πιστεύω ακράδαντα ότι καλύπτει ένα πραγματικό κενό στην ελληνική επιστημονική τουριστική βιβλιογραφία, τη στιγμή που τόσο η αγγλοσαξονική όσο και η φραγκόφωνη τουριστική βιβλιογραφία βρίθει τέτοιων ή παρόμοιων βιβλίων- ξεκινά από τα δεδομένα που ισχύουν στο γενικό πεδίο των δημοσίων σχέσεων και της επικοινωνίας, περνά στην εξειδίκευσή τους στον τομέα του τουρισμού και των επιχειρήσεών του εν γένει και ολοκληρώνεται με τις εφαρμογές στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν και τον κύριο όγκο (αριθμητικά και ουσιαστικά) των ελληνικών (όπως και σε διεθνές επίπεδο) τουριστικών επιχειρήσεων.
Ο τρόπος με τον οποίο δομήθηκε το παρόν πόνημα αποτελεί πέραν όλων των άλλων και αποτέλεσμα αρκετών χρόνων ενασχόλησής μου με το παρόν αντικείμενο, πολλών χρόνων ακαδημαϊκής διδασκαλίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, αλλά και πολλών γόνιμων συζητήσεων με φοιτητές και φοιτήτριες στις αίθουσες διδασκαλίας και στα αμφιθέατρα.
Προορισμός βασικός του βιβλίου αυτού είναι να δώσει ένα βοήθημα στους πολυπληθείς φοιτητές και φοιτήτριες των Τμημάτων Τουριστικών Επιχειρήσεων των Σχολών Διοίκησης και Οικονομίας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.), ακόμη και σε φοιτητές και φοιτήτριες μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών ορισμένων Πανεπιστημίων που εστιάζουν στον τουρισμό , αλλά και κάθε άλλου σπουδάζοντος τον τουρισμό και τα επαγγέλματά του στον τόπο μας.
Στο σημείο αυτό του προλόγου, θα ήθελα, κάνω τρεις βασικές επισημάνσεις για τον αναγνώστη:

1η: Αυτό εδώ το πόνημα αναφέρεται στις θεωρητικές προσεγγίσεις του θέματος "Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία στον Τουρισμό" τις οποίες πραγματεύεται και αναλύει και συνεπώς περιορίζεται αυστηρά και μόνο σ' αυτές,
2η: Η όλη πρακτική αντιμετώπιση των θεωρητικά παρουσιασμένων θεμάτων, όπως για παράδειγμα τα κάθε λογής μοντέλα ή υποδείγματα (λ.χ. προσκλήσεων, δελτίων τύπου, κ.ο.κ.) ενεργειών και καθημερινών λειτουργιών εκτέλεσης του έργου των Δημοσίων Σχέσεων, δεν εμπεριέχονται στην ύλη του βιβλίου, καθ' όσον εύκολα ανευρίσκονται σε εξειδικευμένα εγχειρίδια ως "τυπολογίες" και ως μπούσουλες ιδίως στο Διαδίκτυο.
3η: Παρ' όλα αυτά, το βιβλίο διαθέτει ένα εκτεταμένο παράρτημα, στο οποίο μπορεί να μην υπάρχουν "υποδείγματα" όπως προανέφερα, υπάρχουν όμως ενδεικτικά κείμενα, χαρακτηριστικά στοιχεία και εντελώς ξεχωριστά δεδομένα, τα οποία δίνουν κάποιο "στίγμα" στον αναγνώστη για ορισμένα από τα δρώμενα στο χώρο.

Σε όλους όσοι βοήθησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σ' αυτήν τη συγγραφή, στον γιο μου Νικόλα Λύτρα, ασκούμενο δικηγόρο -που ανέλαβε και έφερε σε πέρας την όλη επιμέλειά του και εν τέλει την έκδοση του βιβλίου αυτού- αλλά και ξεχωριστά στον εκδότη και φίλο μου, κ. Στάθη Νικητόπουλο, ο οποίος φρόντισε ιδιαίτερα αυτήν την εκδοτικά άψογη δουλειά, θα ήθελα από αυτήν εδώ τη θέση να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου.
Τις ίδιες ευχαριστίες εκφράζω και σε όσους με την απραξία τους με ώθησαν σε αυτήν εδώ τη συγγραφή και την εκπόνηση του παρόντος βιβλίου, κάτι το οποίο περιποιεί σε εμένα ιδιαίτερη τιμή.

Περικλής Ν. Λύτρας

Αυτό το βιβλίο προστέθηκε στον κατάλογό μας την 12 Πέμπτη, Ιούνιος 2008.
Κριτικές
Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το βιβλίο αγόρασαν επίσης
BAR ΠΟΤΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
BAR ΠΟΤΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΑ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΑ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Η/Υ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ-ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Η/Υ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ-ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΛΩΣΣΟ
ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΛΩΣΣΟ
Καλάθι αγορών  Περισσότερα
1 x ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1 x ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
1 x ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ
1 x ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
1 x ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ
1 x ΕΠΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ
1 x ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΑ
2 x ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
1 x Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΥΜΝΗ
1 x ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΗΣ
1 x ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ
1 x ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ
1 x ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ
1 x Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
334.43EUR
Δωρεάν Αποστολή
Προβολή Καλαθιού
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ
Σύνδεση
Διεύθυνση E-Mail:
Κωδικός:

Εγγραφή
Υπενθύμιση Κωδικού
Ειδοποιήσεις Περισσότερα
ΕιδοποιήσειςΘέλω ειδοποιήσεις για αλλαγές του βιβλίου ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Newsletter
Σημείωση: Αν είστε μέλος συνδεθείτε για να γραφτείτε στη Λίστα Ενημερώσεων.

E Mail

Το όνομά σαςΑποστολές και Επιστροφές |  Όροι Χρήσεως-Πληρωμές | Προσωπικά Δεδομένα |  Η Εταιρεία | Συχνές Ερωτήσεις (FAQ) | Δωροεπιταγές | Επικοινωνία |


ΧΑΡΤΗΣ


Copyright © 2007 octana
Powered by octana