Εκδόσεις Interbooks

εκδόσεις INTERBOOKS
ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ 51
106 81 ΑΘΗΝΑ
T. 2103633629
F. 2103612010
info@interbooks.gr

  Κατάλογος » ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ και ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ » 097-001 στις τιμές περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ  
Συγγραφείς
Κατηγορίες Βιβλίων
 ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 


 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 


 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


 ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ


 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ


 ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ


 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ και ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ


 ΔΙΚΑΙΟΥ


 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 


 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


 ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ


 MARKETING


 ΠΩΛΗΣΕΩΝ


 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ


 ΑΓΓΛΙΚΩΝ


 ΛΕΞΙΚΑ


 ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ


 ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ


 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Νέα Βιβλία Περισσότερα
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
44.52EUR
Αναζήτηση
 
Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για την αναζήτηση
(isbn με παύλες).
Προχωρημένη αναζήτηση
ΤΑ HEDGE FUNDS ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ
[097-001]
12.72EUR
Περιεχόμενα
Περιεχόμενα-ΤΑ HEDGE FUNDS ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ
Ενδεικτικό
Κεφάλαιο
Ενδεικτικό Κεφάλαιο-ΤΑ HEDGE FUNDS ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ

Συγγραφέας
ΚΕΦΑΛΛΗΝΑΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


isbn 978-960-390-196-9
Έκδοση 2008
Σελίδες 116


Δείτε το στον ΕΥΔΟΞΟ

Ο κλάδος των hedge funds, κατά κοινή ομολογία, έχει αναπτυχθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Υπερβολικά μάλιστα καλά. Οι ημέρες που κάποιος ξεκινούσε ένα hedge fund με τίποτε περισσότερο από ένα όνειρο και μία προσδοκία έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Με υψηλότερα κόστη εκκίνησης, μεγαλύτερη ζήτηση από θεσμικούς επενδυτές και λιγότερες ευκαιρίες κερδοσκοπίας, έχει έλθει η ώρα να εξετάσουμε σοβαρά το συγκεκριμένο κλάδο, που ωριμάζει ταχύτατα. Έχει έλθει το πλήρωμα του χρόνου για τον κλάδο να αναπτυχθεί προς τις επενδύσεις και να απομακρυνθεί από τις κερδοσκοπικές τακτικές.
Εδώ και χρόνια, οι διαχειριστές των hedge funds έπαιζαν ένα παιχνίδι στο οποίο διακυβεύονταν τα πάντα, ανά πάσα στιγμή. Είτε θα έφθαναν στη γη της επαγγελίας και του γρήγορου πλουτισμού, είτε θα εξαφανίζονταν προσπαθώντας. Ο κλάδος εκτινάχθηκε στη δεκαετία του '90, παρά την ταυτόχρονη ενίσχυση στα διεθνή χρηματιστήρια, λόγω υποσχέσεων για ακόμη μεγαλύτερες αποδόσεις. Εκτός κάποιων σποραδικών διορθώσεων στον κλάδο, και συγκεκριμένα κατά τα έτη 1994, 1998, σε γενικές γραμμές οι διαχειριστές εκπλήρωσαν τις υποσχέσεις τους.
Ο κλάδος δέχτηκε νέα ώθηση με την ύφεση στις χρηματιστηριακές αγορές, καθώς φάνηκε ότι όχι μόνο μπορούσαν να προσφέρουν προστασία από την γενικευμένη πτώση των τιμών, αλλά ακόμα και να δημιουργήσουν θετικές αποδόσεις στα υπό διαχείριση κεφάλαια. Τα hedge funds το πέτυχαν μέσω "έξυπνων" αλλά και ταχύτατων κινήσεων στις αγορές, με τις συναλλαγές τους να εκτελούνται δίχως τους κανόνες-αλυσίδες και τους περιορισμούς που έχουν να αντιμετωπίσουν οι περισσότεροι διαχειριστές κεφαλαίων.
Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τα hedge funds οφείλονται ακριβώς στις αργές, σχεδόν μηχανικές κινήσεις των συναδέλφων τους στα παραδοσιακά αμοιβαία κεφάλαια. Οι διαχειριστές τους είναι πρακτικά ελεύθεροι να διαχειρίζονται τα χαρτοφυλάκιά τους, όπως εκείνοι νομίζουν καλύτερα, αρκεί να ισχύει μία βασική προϋπόθεση, η καταγραφή υψηλών αποδόσεων. Μία αδύναμη ή ακόμα και αρνητική απόδοση του χαρτοφυλακίου μπορεί να καταστρέψει τόσο τον ίδιο τον διαχειριστή, όσο και ολόκληρο το hedge fund, ενώ αντιθέτως μια καλή απόδοση δημιουργεί ένα νέο "αστέρι" στον κλάδο.
Φυσικά αυτή η επιτυχία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Πολλά ταλέντα του χώρου των επενδύσεων, αλλά και πολλοί διαχειριστές χωρίς ταλέντο ανέβηκαν στο τραίνο των hedge funds και τα κεφάλαια που διαχειρίζονταν πλημμύρησαν πολλές, κάποτε μη αποδοτικές, αγορές. Όπως θα δούμε και στη συγκεκριμένη εργασία, η επενδυτική στρατηγική των μετατρέψιμων ομολόγων (Convertible Arbitrage Strategy), σε κάποια φάση, το 2003, αποτελούσε το 80% των συναλλαγών που τις διενεργούσαν κατά κύριο λόγο τα hedge funds, μέχρις ότου χτύπησε σε τοίχο, το έτος 2004, λόγω ισχνών αποδόσεων.
Οι δυνατότητες του κλάδου, σε πολλές περιπτώσεις, έχουν αγγίξει τα όριά τους ή τα έχουν ξεπεράσει, όπως π.χ. στην περίπτωση των μετατρέψιμων ομολόγων, αναγκάζοντας τους διαχειριστές να αναζητούν νέες ευκαιρίες ή να παρατηρούν τη στρατηγική τους να μην εκπληρώνει τις επενδυτικές τους προσδοκίες.
Είναι γεγονός ότι οι αλλαγές στον κλάδο δεν οφείλονται μόνο σε περιορισμένες κεφαλαιακές ροές και συμπίεση των περιθωρίων για εξαιρετικές αποδόσεις. Υπάρχουν και άλλοι θεμελιώδεις παράγοντες, που προκαλούν σημαντικές μεταβολές σ' αυτόν. Μεταξύ των πρώτων είναι οι διαχειριστές αυτών.
Όπως είναι φυσικό, τα διαχειριστικά ταλέντα είναι σπάνια. Δεν υπάρχει αμφιβολία, όπως έχει αναδειχθεί ως σήμερα ότι τους πιο ταλαντούχους διαχειριστές στον κόσμο τους διαθέτουν τα hedge funds. Ωστόσο προσελκύουν και άλλους διαχειριστές. Συμπεράσματα μελετών προμηνύουν ότι, δυστυχώς, στους επόμενους 12-15 μήνες, χιλιάδες διαχειριστές θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να αποχωρήσουν, λόγω αναγκαίας αναδιάρθρωσης του κλάδου που ωριμάζει.
Μια ακόμη θλιβερή πραγματικότητα για τα hedge funds είναι η ίδια η δραστηριότητα της λειτουργίας μιας επενδυτικής εταιρείας. Πλέον η συμμόρφωση με την νομοθεσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) είναι αναγκαστική, με ανακοινώσεις, αρχεία εγγράφων και e-mails, αλλά και πολλά ακόμα καθήκοντα. Ο κλάδος αντιλαμβάνεται ακόμη ότι η λειτουργία μιας σωστά δομημένης επιχείρησης είναι κάτι τελείως διαφορετικό και πολύπλοκο, σε σχέση με την διαχείριση ενός χαρτοφυλακίου τίτλων.
Παράλληλα, οι απαιτήσεις των πελατών είναι πολύ πιο δυσβάστακτες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έχει περάσει η εποχή που οι πελάτες - επενδυτές αποδέχονταν μονοψήφια απόδοση. Ακόμη, οι διαχειριστές οφείλουν να παρέχουν ροή δεδομένων σχετικά με το αναλογούμενο ρίσκο και την προσδοκώμενη απόδοση, την επενδυτική στρατηγική, που ακολουθείται, καθώς και με τη διασπορά του χαρτοφυλακίου.
Αν και δεν υφίσταται κοινός ορισμός τί τέλος πάντων αντιπροσωπεύει ένα hedge fund, αυτό θα μπορούσε να περιγραφεί ως μια "εταιρεία", που δεν υπόκειται σε κανονισμούς ή υπό ορισμένες συνθήκες υπόκειται σε περιορισμένους ελέγχους, που χρησιμοποιεί ελεύθερα διάφορες ενεργητικές επενδυτικές στρατηγικές, με σκοπό την επίτευξη θετικών αποδόσεων.
Τυπικά, οι αμοιβές των διαχειριστών κεφαλαίων είναι συνυφασμένες με την απόδοση τού υπό διαχείριση κεφαλαίου, στο οποίο πολύ συχνά και οι ίδιοι επενδύουν και τα ιδιωτικά τους κεφάλαια. Σε έναν κλάδο που το γρασίδι μπορεί να καλλιεργηθεί ακόμα και σε πέτρες, συγκεκριμένοι διαχειριστές έχουν ήδη ανακαλύψει νέους τρόπους για να αποκομίζουν αποδόσεις. Αυτός είναι και ο νέος τύπος των διαχειριστών των hedge funds, δηλαδή νηφάλιοι, σοβαροί κερδοσκόποι που μεταλλάχθηκαν σε επενδυτές και που αναμένεται να αλλάξουν και πάλι τα δεδομένα στην ενεργητική διαχείριση κεφαλαίων.

Αυτό το βιβλίο προστέθηκε στον κατάλογό μας την 10 Πέμπτη, Ιανουάριος 2008.
Κριτικές
Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το βιβλίο αγόρασαν επίσης
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
ΑΝΕΞΟΔΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
ΑΝΕΞΟΔΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΜΕΘΟΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΙΔΕΩΝ
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΜΕΘΟΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΙΔΕΩΝ
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Καλάθι αγορών  Περισσότερα
1 x ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ
1 x ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
1 x ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1 x ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ
1 x ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΠΡΟ-ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
1 x ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
1 x ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
1 x ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
1 x ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
1 x ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
1 x ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
1 x ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
1 x ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
1 x ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
1 x ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
1 x ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
354.04EUR
Δωρεάν Αποστολή
Προβολή Καλαθιού
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ
Σύνδεση
Διεύθυνση E-Mail:
Κωδικός:

Εγγραφή
Υπενθύμιση Κωδικού
Ειδοποιήσεις Περισσότερα
ΕιδοποιήσειςΘέλω ειδοποιήσεις για αλλαγές του βιβλίου ΤΑ HEDGE FUNDS ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ
Newsletter
Σημείωση: Αν είστε μέλος συνδεθείτε για να γραφτείτε στη Λίστα Ενημερώσεων.

E Mail

Το όνομά σαςΑποστολές και Επιστροφές |  Όροι Χρήσεως-Πληρωμές | Προσωπικά Δεδομένα |  Η Εταιρεία | Συχνές Ερωτήσεις (FAQ) | Δωροεπιταγές | Επικοινωνία |


ΧΑΡΤΗΣ


Copyright © 2007 octana
Powered by octana