Εκδόσεις Interbooks

εκδόσεις INTERBOOKS
ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ 51
106 81 ΑΘΗΝΑ
T. 2103633629
F. 2103612010
info@interbooks.gr

  Κατάλογος » MARKETING » 043-001 στις τιμές περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ  
Συγγραφείς
Κατηγορίες Βιβλίων
 ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 


 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 


 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


 ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ


 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ


 ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ


 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ και ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ


 ΔΙΚΑΙΟΥ


 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 


 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


 ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ


 MARKETING


 ΠΩΛΗΣΕΩΝ


 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ


 ΑΓΓΛΙΚΩΝ


 ΛΕΞΙΚΑ


 ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ


 ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ


 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Νέα Βιβλία Περισσότερα
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΥΜΝΗ
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΥΜΝΗ
37.10EUR
Αναζήτηση
 
Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για την αναζήτηση
(isbn με παύλες).
Προχωρημένη αναζήτηση
Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
[043-001]
21.20EUR
Περιεχόμενα
Περιεχόμενα-Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Ενδεικτικό
Κεφάλαιο
Ενδεικτικό Κεφάλαιο-Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Πραγματικές ιστορίες ανθρώπων για το πως άλλαξαν τους οργανισμούς στους οποίους εργάζονταν

Συγγραφέας
JOHN P. KOTTER
DAN S. COHEN


INTERBOOKS-PROTHESIS
HARVARD BUSINESS SCHOOL PRESS

isbn 960-390-158-X
Έκδοση 2005
Σελίδες 224


Δείτε το στον ΕΥΔΟΞΟ

Η ουσία του πράγματος είναι πάντα η αλλαγή της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Η αλλαγή συμπεριφοράς συμβαίνει σε πολύ επιτυχημένες περιστάσεις, κυρίως, αγγίζοντας τα ανθρώπινα συναισθήματα. Αυτό είναι αληθές ακόμα και σε οργανισμούς που έχουν έντονα εστιασμένη την προσοχή τους στην ανάλυση και στην ποσοτική μέτρηση, ακόμα και ανάμεσα σε άτομα που θεωρούν τους εαυτούς τους σπουδαίους επειδή είναι κάτοχοι πτυχίου MBA.
Στις πολύ πετυχημένες προσπάθειες αλλαγής, τα στελέχη βρίσκουν τρόπους να βοηθούν τους άλλους να δουν τα προβλήματα ή τις λύσεις κατά τρόπο που επηρεάζει τα συναισθήματα, και όχι απλώς τη σκέψη. Στη συνέχεια τα συναισθήματα αλλάζουν τη συμπεριφορά σε τέτοιο βαθμό που ξεπερνιούνται όλα τα κυριότερα εμπόδια που κλείνουν το δρόμο για την επίτευξη αλλαγών μεγάλης κλίμακας. Αντίθετα, στις λιγότερο επιτυχημένες περιπτώσεις, το μοτίβο "βλέπω, αισθάνομαι, αλλάζω" συναντάται πιο αραιά, μπορεί και καθόλου.

Έχει η πρωτοβουλία σας για την επίτευξη των αλλαγών αυτό που χρειάζεται προκειμένου να φέρει αποτέλεσμα;

Βρείτε την απάντηση επισκεπτόμενοι το δικτυακό χώρο http://www.theheartofchange.com. Στη διεύθυνση αυτή θα βρείτε ένα ειδικά προσαρμοσμένο εργαλείο αμφίδρομης επικοινωνίας που παρέχει εύστοχες επισημάνσεις για την προσπάθειά σας για αλλαγή, μαζί με αποσπάσματα από βιβλία, μελέτες περιπτώσεων, προτάσεις για περαιτέρω μελέτη, και πολλά άλλα.


ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Πριν από έξι χρόνια έγραψα ένα βιβλίο με τίτλο Leαding Change. Το συγκεκριμένο βιβλίο μελετούσε αυτά που κάνουν τα στελέχη για να μετασχηματίσουν τον οργανισμό τους και να αναδειχτούν νικητές σε ένα κόσμο που γίνεται όλο και πιο πολύ ταραχώδης. Με τον όρο μετασχηματισμός εννοώ την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, τις σημαντικές στρατηγικές αλλαγές, τον εκ νέου σχεδιασμό των διαδικασιών, τις συγχωνεύσεις και εξαγορές, τις αναδιαρθρώσεις των διαφόρων τομέων επιχειρηματικής δραστηριότητας, τις απόπειρες για τη σημαντική βελτίωση των καινοτομιών, και την αλλαγή κουλτούρας. Εξετάζοντας στενά γύρω στις εκατό περιπτώσεις επιχειρήσεων, διαπίστωσα ότι τα περισσότερα στελέχη δεν χειρίζονται σωστά τις μεγάλης κλίμακας αλλαγές, ότι κάνουν λάθη που μπορούν να προβλεφθούν, και ότι τα λάθη αυτά τα κάνουν κυρίως διότι δεν συμμετέχουν πολύ στους πολύ επιτυχημένους μετασχηματισμούς. Σε ένα κόσμο που οι αναταράξεις γίνονται όλο και πιο συχνά, αλλά και σημειώνονται απρόβλεπτες και τρομαχτικές αλλαγές, οι συνέπειες αυτών των λαθών είναι πολύ ανησυχητικές. Στο συγκεκριμένο βιβλίο μελετήθηκαν οι αντιδράσεις των στελεχών που έζησαν μια επιτυχημένη αλλαγή και περιέγραψα μια διαδικασία οχτώ φάσεων που χρησιμοποιούν οι επιτυχημένες εταιρείες.
Το Leαding Change είχε 200 σελίδες λιγότερες από όσες θα μπορούσε να έχει και αυτό συνέβη αφενός επειδή θεωρώ ότι τα σύντομα και εύστοχα σχόλια είναι χρήσιμα, και αφετέρου επειδή εκείνη την εποχή μόνο τόσα μπορούσα να πω. Πολλές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις έμειναν αναπάντητες, ειδικότερα εκείνες που αφορούσαν τον τρόπο με τον οποίο τα στελέχη πετύχαιναν αυτά που ανέφερα στο βιβλίο. Τα ερωτήματα αυτά είχα στο νου μου όταν με κάλεσαν από την Deloitte Consulting για να συνεργαστώ σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η εταιρεία αυτή προσφέρθηκε να διεξάγει εκτενείς συνεντεύξεις για να εντοπίσει την επόμενη ομάδα σημαντικών θεμάτων και να συγκεντρώσει ιστορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα στελέχη να καταλάβουν καλύτερα τη "συνταγή" με τις οχτώ φάσεις. Η ιδέα αυτή μου άρεσε. Τη δέχτηκα και το βιβλίο αυτό είναι το αποτέλεσμα εκείνης της συνεργασίας.
Τα στελέχη της Deloitte με επικεφαλής τον Dan Cohen πήραν συνέντευξη από περισσότερα από 200 άτομα που ανήκαν σε πάνω από ενενήντα οργανισμούς από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, και τη Νότιο Αφρική. Μερικοί από τους ερωτηθέντες "ενοχλήθηκαν" τρεις ή και τέσσερις φορές καθώς αναζητούσαμε όλο και πιο πολλές πληροφορίες. Τελικά εστιάσαμε την προσοχή μας σε ογδόντα περιπτώσεις, που ελέγξαμε για να διαπιστώσουμε την αλήθεια των στοιχείων που αναφέρθηκαν. Σε αυτό το βιβλίο αναφέρουμε τις τριάντα τέσσερις πιο χρήσιμες.
Το Leαding Change περιγράφει τις οχτώ φάσεις που ακολουθούν τα στελέχη για να δημιουργήσουν νέες μεθόδους λειτουργίας. Στο The Heart of Change διεισδύουμε μέχρι τον πυρήνα του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε τα στελέχη σε όλες αυτές τις φάσεις, και πώς αντιμετωπίζεται επιτυχώς κάθε ένα από αυτά τα προβλήματα. Η κυριότερη διαπίστωσή μας, για να το θέσουμε απλά, είναι ότι το κεντρικό θέμα δεν είναι ποτέ η στρατηγική, η δομή, η κουλτούρα, ή τα συστήματα. Όλα αυτά τα στοιχεία, και κάποια άλλα, είναι σημαντικά. Όμως η ουσία του θέματος έχει σχέση πάντα με την αλλαγή της συμπεριφοράς των στελεχών. Υπόψη ότι η αλλαγή συμπεριφοράς συμβαίνει σε πολύ επιτυχημένες περιπτώσεις, κυρίως με το να "μιλήσουμε" στα ανθρώπινα συναισθήματα. Αυτό είναι αληθές ακόμα και για οργανισμούς που έχουν έντονα εστιασμένη την προσοχή τους στην ανάλυση και στην ποσοτική μέτρηση, και ακόμα και όταν αυτά τα άτομα είναι πτυχιούχοι Διοίκησης Επιχειρήσεων και θέλουν να θεωρούν τον εαυτό τους έξυπνο. Στις πολύ επιτυχημένες προσπάθειες αλλαγής, τα στελέχη βρίσκουν τρόπους να βοηθούν τους άλλους να δουν τα προβλήματα ή τις λύσεις κατά τρόπο που επηρεάζει τα συναισθήματα, και όχι απλώς τη σκέψη. Στη συνέχεια τα συναισθήματα αλλάζουν τη συμπεριφορά σε τέτοιο βαθμό που ξεπερνιούνται όλα τα κυριότερα εμπόδια που κλείνουν το δρόμο προς την λογικά μεγάλης κλίμακας αλλαγή. Αντίθετα, στις λιγότερο επιτυχημένες περιπτώσεις, το μοτίβο "βλέπω, αισθάνομαι, αλλάζω" συναντάται πιο αραιά, μπορεί και καθόλου.
Από όσο γνωρίζω, μέχρι σήμερα η έμφαση που δίνεται στα βιβλία και στις επίσημες αίθουσες διδασκαλίας είναι στραμμένη πιο πολύ στην ανάλυση και τη σκέψη. Το θέμα των συναισθημάτων το θεωρούσαν "λεπτό" και μιλούσαν γι' αυτό με πολύ ασαφή και συγκεχυμένο τρόπο. Τις περισσότερες φορές τα συναισθήματα τα θεωρούσαν ως παράγοντα παραπλάνησης της προσοχής (γι' αυτό και μας συμβούλευαν "Μην είστε τόσο πολύ συναισθηματικοί!"). Παρόλο που πολύ πρόσφατα αυτή η κατάσταση έχει αρχίσει να αλλάζει, δεν θυμάμαι να υπήρξε κάποια εποχή που να άκουσα μια σαφή και όχι συγκαλυμμένη αναφορά, κάτι όπως αυτή εδώ, που να μιλάει για τον τρόπο με τον οποίο οι ηγέτες της αλλαγής χρησιμοποιούσαν τα γάντια, τις βιντεοκάμερες, τα αεροπλάνα, τη διάταξη του χώρου των γραφείων, την ενημέρωση των καινούργιων υπαλλήλων, τις ιστορίες, και τα screen savers για να επηρεάσουν τα συναισθήματα και να αλλάξουν τη συμπεριφορά.
Αυτό το βιβλίο το γράψαμε με βάση τις οχτώ φάσεις επειδή με αυτό τον τρόπο γνωρίζουν τα στελέχη την όλη διαδικασία. Σε μια επιτυχημένη προσπάθεια αλλαγής υπάρχει μια συγκεκριμένη σειρά, και γι' αυτό την καθιερώσαμε κι εδώ. Όμως προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε όσο το δυνατό περισσότερο το κεντρικό πνεύμα του βιβλίου. Πράγματι, κάνουμε ανάλυση, αλλά δείχνουμε τα διάφορα ζητήματα που ανακύπτουν με πραγματικές ιστορίες που μας τις διηγήθηκαν υπαρκτά πρόσωπα από τη δική τους οπτική γωνία. Μάλιστα τα συγκεκριμένα πρόσωπα αναφέρονται ονομαστικά. Σε ελάχιστες περιπτώσεις αλλάξαμε το όνομα.

John Kotter
Cambridge, MassachusettsΠΡΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Παρ' ότι, "τα πάντα ρει" ειπώθηκε από τον Ηράκλειτο πολλά χρόνια πίσω, είναι τόσο επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Δεδομένης της αέναη ς κίνησης του χαοτικού κόσμου που ζούμε, το μόνο που δεν αλλάζει είναι ότι τα πάντα αλλάζουν. Σε αυτό το ταξίδι της ζωής, η επιβίωση και η πρόοδος απαιτεί συνεχή αλλαγή και προσαρμογή. Βεβαίως, όλες οι αλλαγές δεν οδηγούν σε πρόοδο. Είναι όμως αλήθεια, ότι στη φύση δεν επιβίωσαν ούτε τα μεγαλύτερα, ούτε τα δυνατότερα ούτε τα εξυπνότερα είδη, αλλά τα πιο προσαρμοστικά. Το ίδιο για τις επιχειρήσεις και. τους οργανισμούς. Πολύ επιτυχημένες και ισχυρές επιχειρήσεις συρρικνώνονται και καταρρέουν, ως χάρτινοι πύργοι, λόγω εφησυχασμού, αδράνειας και αδυναμίας να αντιληφθούν τις αλλαγές και τις εκάστοτε νέες κοινωνικές, πολιτισμικές, οικονομικές, πολιτικές και τεχνολογικές προκλήσεις. Στη σημερινή εποχή, οι ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία, η παγκοσμιοποίηση και η εμφάνιση νέων ισχυρών παικτών (Κίνα, Ινδία κ.λπ.) δημιουργούν μια δυναμική αλλαγών, η οποία, ως χείμαρρος, θα συμπαρασύρει στο πέρασμα της όλους όσους δεν την αντιληφθούν και δεν την αντιμετωπίσουν έξυπνα και αποτελεσματικά. Στα πλαίσια αυτής της δυναμικής, η επιβίωση και η επιτυχία των επιχειρήσεων απαιτεί διορατικότητα, εξωστρέφεια, φαντασία, καινοτομίες, νέες ιδέες και λύσεις σε όλους τους τομείς. Σήμερα, η ικανότητα της επιχείρησης ν? αλλάζει πιο γρήγορα από τους ανταγωνιστές της ίσως είναι το μόνο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που δεν αντιγράφεται. Αυτή η ικανότητα αφορά τη δημιουργία νέας γνώσης, νέων λύσεων και καινοτομιών σε όλους τους τομείς όπως προϊόντα, στρατηγικές, επιχειρηματικά μοντέλα, δίκτυα διανομής, συστήματα, τεχνολογία, δομές, διεργασίες, μεθόδους, τρόπους σκέψής και συμπεριφοράς. Κυρίως όμως, αφορά την αποτελεσματική υλοποίηση των αλλαγών που η νέα γνώση και οι νέες ιδέες συνεπάγονται. Στις περισσότερες περιπτώσεις η αποτυχία των επιχειρήσεων δεν οφείλεται τόσο στην αδυναμία τους να συλλάβουν νέες ιδέες και να σχεδιάσουν νέες λύσεις, όσο στην αδυναμία της αποτελεσματικής υλοποίησης αυτών. Συνήθως, το χάσμα που υπάρχει μεταξύ του "γνωρίζω" και του "κάνω" αποτελεί την αιτία της αποτυχίας ή της μη επιτυχίας. Αυτό το χάσμα συνδέεται με το παράδοξο: "η αλλαγή μας είναι αναγκαία κι όμως αντιστεκόμαστε". Πράγματι, αντιστεκόμαστε στις αλλαγές αφού αισθανόμαστε πιο άνετα στην κατεστημένη κατάσταση. Όλοι αισθανόμαστε πιο άνετα στα παλιά μας παπούτσια από ότι στα καινούργια και έτσι βολευόμαστε σε αυτά.
Σύμφωνα με τις προηγούμενες, σκέψεις, για τα στελέχη, η αποτελεσματική διοίκηση και ηγεσία των αλλαγών αποτελούν τους πιο κρίσιμους ρόλους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργούν την αίσθηση της αναγκαιότητας για αλλαγή, να αντιμετωπίζουν τις αντιστάσεις στις αλλαγές, να περνούν όραμα, να εμπνέουν, να κινητοποιούν, να υποστηρίζουν και να οδηγούν τους ανθρώπους τους, ώστε να υλοποιούν με ενθουσιασμό και πάθος τις αλλαγές. Η αποτελεσματική άσκηση αυτών των ρόλων απαιτεί ένα δομημένο εννοιολογικό υπόβαθρο, την κατάλληλη κουλτούρα και τις σχετικές ικανότητες.
Ο διακεκριμένος καθηγητής του Harvard, J. Ρ. Kotter, ως ερευνητής, σύμβουλος και δάσκαλος, αποτελεί τον πιο σημαντικό διανοητή και διαμορφωτή της τεχνογνωσίας και της βιβλιογραφίας της ηγεσίας και της ηγεσίας των αλλαγών. Μεταξύ του μεγάλου αριθμού των δημοσιευμένων εργασιών του, το κλασσικό πλέον άρθρο του, στο Harvard Business Review, με τίτλο "What leaders really do" αποτέλεσε ουσιαστική συμβολή στην κατανόηση των διαφορών μεταξύ του μάνατζερ και του ηγέτη. Το βιβλίο του "Leading Changes", προτείνοντας ένα συνεκτικό και κρυστάλλινο μοντέλο, μας δίνει το απαραίτητο πλαίσιο σκέψης και δράσης για την αποτελεσματική υλοποίηση σημαντικών αλλαγών στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς. Το παρόν πρόσφατο βιβλίο του συμπληρώνει το προηγούμενο με περισσότερο ώριμες ιδέες και κυρίως με αρκετά χειροπιαστά πραγματικά περιστατικά. Αυτό βοηθά ουσιαστικά να κατανοήσουμε και να κάνουμε πράξη τα οκτώ βήματα του μοντέλου της ηγεσίας των αλλαγών που προτείνει.
Κλείνοντας, αυτόν τον πρόλογο θέλω να συγχαρώ την εταιρεία PROTHESIS ΑΕ τόσο για την έκδοση του νέου βιβλίου του J. Ρ. Kotter όσο και για την ευκαιρία που δίνει σε χιλιάδες στελέχη να διδαχθούν από αυτό, με άμεσο τρόπο. Πιστεύω ότι η έκδοση του βιβλίου "The Heart of Change", και η Ημερίδα του Οκτωβρίου 2005 με τον J. Ρ. Kotter αποτελούν ουσιαστική συνεισφορά στην ανάπτυξη των ηγετικών στελεχών και της ηγεσίας των αλλαγών που τόσο ανάγκη έχουν οι Ελληνικές Επιχειρήσεις, αλλά και η χώρα συνολικά. Τέλος ευχαριστώ την εταιρεία PROTHESIS ΑΕ και το καθηγητή J. Ρ. Kotter για την τιμή που μου κάνουν, δίνοντας μου την ευκαιρία να προλογίσω αυτό το τόσο σημαντικό και πρακτικά χρήσιμο βιβλίο.

Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς
Δ/ντής Executίve ΜΒΑ και MSc
in Human Resource Management
στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών


Αυτό το βιβλίο προστέθηκε στον κατάλογό μας την 05 Τετάρτη, Οκτώβριος 2005.
Κριτικές
Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το βιβλίο αγόρασαν επίσης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΤΟ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ ΜΑΣ ΛΙΩΝΕΙ
ΤΟ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ ΜΑΣ ΛΙΩΝΕΙ
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
BAR ΠΟΤΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
BAR ΠΟΤΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ
ΑΝΕΞΟΔΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
ΑΝΕΞΟΔΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΠΑΡ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΠΑΡ
Καλάθι αγορών  Περισσότερα
Άδειο καλάθι
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 70.00EUR
Σύνδεση
Διεύθυνση E-Mail:
Κωδικός:

Εγγραφή
Υπενθύμιση Κωδικού
Ειδοποιήσεις Περισσότερα
ΕιδοποιήσειςΘέλω ειδοποιήσεις για αλλαγές του βιβλίου Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Newsletter
Σημείωση: Αν είστε μέλος συνδεθείτε για να γραφτείτε στη Λίστα Ενημερώσεων.

E Mail

Το όνομά σαςΑποστολές και Επιστροφές |  Όροι Χρήσεως-Πληρωμές | Προσωπικά Δεδομένα |  Η Εταιρεία | Συχνές Ερωτήσεις (FAQ) | Δωροεπιταγές | Επικοινωνία |


ΧΑΡΤΗΣ


Copyright © 2007 octana
Powered by octana