Εκδόσεις Interbooks

εκδόσεις INTERBOOKS
ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ 51
106 81 ΑΘΗΝΑ
T. 2103633629
F. 2103612010
info@interbooks.gr

  Κατάλογος » 014-008 στις τιμές περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ  
Συγγραφείς
Κατηγορίες Βιβλίων
 ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 


 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 


 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


 ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ


 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ


 ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ


 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ και ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ


 ΔΙΚΑΙΟΥ


 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 


 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


 ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ


 MARKETING


 ΠΩΛΗΣΕΩΝ


 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ


 ΑΓΓΛΙΚΩΝ


 ΛΕΞΙΚΑ


 ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ


 ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ


 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Νέα Βιβλία Περισσότερα
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
23.32EUR
Αναζήτηση
 
Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για την αναζήτηση
(isbn με παύλες).
Προχωρημένη αναζήτηση
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (2η έκδοση)
[014-008]
19.08EUR
Περιεχόμενα
Περιεχόμενα-Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (2η έκδοση)
Ενδεικτικό
Κεφάλαιο
Ενδεικτικό Κεφάλαιο-Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (2η έκδοση)
Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Συγγραφέας
ΛΥΤΡΑΣ Ν. ΠΕΡΙΚΛΗΣ


isbn 960-390-112-1
Έκδοση 2002
Σελίδες 228


Δείτε το στον ΕΥΔΟΞΟ

Η συμπλήρωση μιας δωδεκαετίας από την πρώτη έκδοση της -Κοινωνίας της Αναψυχής: ο συγκερασμός τουρισμού και αθλητισμού μπροστά στο 2000- οδήγησε σ' αυτήν την δεύτερη έκδοση της που φέρει ως υπότιτλο -η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου στις διακοπές μέσα από τον συγκερασμό τουρισμού και αθλητισμού-.Στο μεσολαβήσαν χρονικό διάστημα υπήρξε μια σειρά σημαντικών αλλαγών των δεδομένων στο χώρο τόσον του τουρισμού όσον και του αθλητισμού, που επέτεινε την αναγκαιότητα αυτής της συγγραφής και συγκεκριμένα:
Η επέκταση του επιστημονικού πεδίου της Κοινωνιολογίας και της Ψυχολογίας στο χώρο του τουρισμού μέσα από την έρευνα της κοινωνιολογίας της εργασίας και του ελεύθερου χρόνου και την έρευνα της ψυχολογίας της εργασίας και του ελεύθερου χρόνου.
Η είσοδος στο λεξιλόγιο - κυρίως όμως στην καθημερινή ζωή -μιας σειράς εννοιών, όπως λ.χ. η αναψυχή, η ψυχαγωγία, ο ελεύθερος χρόνος, η άθληση, η διασκέδαση και η ψυχαγωγία, το life style, κ.ο.κ. οι οποίες -άλλαξαν- τον τρόπο ζωής των σύγχρονων πολιτών στον ανεπτυγμένο κόσμο.
Η δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών για την κάλυψη αυτών των νέων αναγκών, που γέννησε η αναζήτηση της αναψυχής, της ψυχαγωγίας, της άθλησης και του life style στην εποχή μας.
To αυξημένο επαγγελματικό ενδιαφέρον από την πλευρά των σύγχρονων τουριστικών (ιδίως των ξενοδοχειακών) επιχειρήσεων, που βλέπουν στην αναψυχή ή μέσα από την ψυχαγωγία και την άθληση των πελατών τους, ένα ευρύ πεδίο διεύρυνσης της επαγγελματικής τους ύλης.
Η διαπίστωση του μέσου πολίτη, ότι ο χρόνος τοη· διακοπών - ως βέλτιστος ελεύθερος χρόνος - μπορεί να αξιοποιηθεί για λόγους που άπτονται της σωματικής υγείας και της φυσικής ευεξίας.
Η ιδιαίτερη έμφαση που δόθηκε τα τελευταία χρόνια στα διδακτικά προγράμματα όλου του φάσματος της τουριστικής εκπαίδευσης, όπως σε Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., στις Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου και Α.Σ.Τ.Ε. Αγίου Νικολάου Κρήτης, στα Ι.Ε.Κ. και στα Τ.Ε.Ε., στις Τ.Ε.-Σ.Τ.Ε. και στα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, που εισήγαγαν σχετικά μαθήματα στα επίσημα προγράμματα τους.
To κοινωνικό-ψυχολογικό οπλοστάσιο της επιστήμης που τα τελευταία χρόνια επεξέτεινε την αναζήτηση του στην ολοένα και ευρύτερη ικανοποίηση των ανθρώπινων κοινωνικών και ψυχολογικών αναγκών μέσα από τους δύο μαζικότερους κοινωνικούς θεσμούς: τον τουρισμό και τον αθλητισμό και μάλιστα κατά τη διάρκεια των διακοπών.
Η ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την Αθήνα, που ειδικά για την Ελλάδα έχει αρχίσει να λειτουργεί ως καταλύτης τόσο για την περαιτέρω προώθηση του τουρισμού μας όσο και για την επέκταση των αθλητικών δραστηριοτήτων και δυνατοτήτων μας, γεγονός το οποίο ούτως ή άλλως οδηγεί στην Κοινωνία Αναψυχής.
Τέλος, τα δεδομένα που προκύπτουν από τη συνεχή αύξηση του τουρισμού και του αθλητισμού κυρίως στις ανεπτυγμένες τουριστικά χώρες παρουσιάζουν πρόσθετο ενδιαφέρον για το σύνολο των Κοινωνικών Επιστημών που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Σε σχέση με την προ δωδεκαετίας έκδοση η παρούσα έκδοση έχει εκσυγχρονίσει το υλικό της, έχει σημαντικό αριθμό προσθηκών και σύγχρονες βιβλιογραφικές πηγές, ενώ και η εκδοτική προσπάθεια του Στάθη Νικητόπουλου έχει συντείνει ουσιωδώς στη σημερινή βελτιωμένη μορφή του βιβλίου, που απευθύνεται στους σπουδάζοντες είτε τουρισμό (σε Τ.Ε.Ι., Α.Σ.Τ.Ε., Ι.Ε.Κ., Τ.Ε.Ε. και Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών) είτε αθλητισμό (Τ.Ε.Φ.Α.Α., Ι.Ε.Κ. και Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών).Όταν το 1991 κυκλοφόρησε η -Κοινωνία της Αναψυχής- επιχειρώντας τον συγκερασμό τουρισμού και αθλητισμού, όλοι μιλούσαν για παράτολμο εγχείρημα. Σήμερα τουρισμός και αθλητισμός βαδίζουν χέρι-χέρι για την επίτευξη μιας καλύτερης και πλέον ποιοτικής κοινωνίας. Μιας Κοινωνίας Αναψυχής για όλους!

Αυτό το βιβλίο προστέθηκε στον κατάλογό μας την 30 Δευτέρα, Μάιος 2005.
Κριτικές
Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το βιβλίο αγόρασαν επίσης
ΑΝΙΜΑΣΙΟΝ
ΑΝΙΜΑΣΙΟΝ
Καλάθι αγορών  Περισσότερα
1 x ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1 x ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
1 x ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ
1 x ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
1 x ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ
1 x ΕΠΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ
1 x ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΑ
2 x ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
1 x Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΥΜΝΗ
1 x ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΗΣ
1 x ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ
1 x ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ
1 x ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ
1 x Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
334.43EUR
Δωρεάν Αποστολή
Προβολή Καλαθιού
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ
Σύνδεση
Διεύθυνση E-Mail:
Κωδικός:

Εγγραφή
Υπενθύμιση Κωδικού
Ειδοποιήσεις Περισσότερα
ΕιδοποιήσειςΘέλω ειδοποιήσεις για αλλαγές του βιβλίου Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (2η έκδοση)
Newsletter
Σημείωση: Αν είστε μέλος συνδεθείτε για να γραφτείτε στη Λίστα Ενημερώσεων.

E Mail

Το όνομά σαςΑποστολές και Επιστροφές |  Όροι Χρήσεως-Πληρωμές | Προσωπικά Δεδομένα |  Η Εταιρεία | Συχνές Ερωτήσεις (FAQ) | Δωροεπιταγές | Επικοινωνία |


ΧΑΡΤΗΣ


Copyright © 2007 octana
Powered by octana