Εκδόσεις Interbooks

εκδόσεις INTERBOOKS
ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ 51
106 81 ΑΘΗΝΑ
T. 2103633629
F. 2103612010
info@interbooks.gr

  Κατάλογος » 014-001 στις τιμές περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ  
Συγγραφείς
Κατηγορίες Βιβλίων
 ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 


 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 


 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


 ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ


 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ


 ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ


 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ και ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ


 ΔΙΚΑΙΟΥ


 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 


 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


 ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ


 MARKETING


 ΠΩΛΗΣΕΩΝ


 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ


 ΑΓΓΛΙΚΩΝ


 ΛΕΞΙΚΑ


 ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ


 ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ


 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Νέα Βιβλία Περισσότερα
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
33.92EUR
Αναζήτηση
 
Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για την αναζήτηση
(isbn με παύλες).
Προχωρημένη αναζήτηση
ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
[014-001]
23.32EUR
ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Συγγραφέας
ΛΥΤΡΑΣ Ν. ΠΕΡΙΚΛΗΣ


Έκδοση 1992
Σελίδες 384


Δείτε το στον ΕΥΔΟΞΟ

Ο κλάδος των Εργασιακών Σχέσεων -που αυτήν την περίοδο βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εξαιτίας των σημαντικότατων αλλαγών που επήλθαν από την κατάρρευση των καθεστώτων των χωρών του πρώην -υπαρκτού σοσιαλισμού- - αποτελεί απόρροια της αναγκαιότητας του ατόμου να συμβιώσει σε ένα δεδομένο χώρο με άλλα άτομα, μέσα και από την εργασία.
Επειδή η εργασία αποτελεί μια πανάρχαια διαδικασία ένταξης και προσαρμογής μέσα στο κοινωνικό σύνολο, η οποία σε όλες τις φάσεις της παγκόσμιας ιστορίας του ανθρώπου συνάντησε δυσχέρειες και χάσματα ανάμεσα στο προσδοκώμενο από την κοινωνία και το πραγματούμενο από τα άτομα. Και με την έννοια αυτή, η εργασία σαν προσδιοριστικός παράγοντας και κυρίαρχη μεταβλητή της οικονομικής δραστηριότητας μιας κοινωνίας απασχόλησε από παλιά την επιστημονική σκέψη.
Στην πορεία των αιώνων ουδέποτε ο άνθρωπος έπαψε, να αναζητά τρόπους και μεθόδους καλύτερης οργάνωσης της εργασίας, βελτίωσης των όρων εργασίας για το άτομο, δημιουργίας πλαισίων θεσμοθέτησης των εργασιακών σχέσεων και ακόμη, τεχνικές στην εργασία για επαγγελματική επιτυχία. Παρ' όλα αυτά, όλα τα ουσιώδη ζητήματα που αφορούν τις Εργασιακές Σχέσεις δεν θα είχαν προχωρήσει και δεν θα γνώριζαν τη σημερινή ανάπτυξη, αν δεν είχαν συνδράμει με το δικό τους -ιδιαίτερα καθοριστικό και αναλυτικό τρόπο- τόσον η ψυχολογία όσο και η κοινωνιολογία της εργασίας τα τελευταία σαράντα περίπου χρόνια.
Ωστόσο, πρέπει να λεχθεί εκ των προτέρων, ότι η ψυχολογία και η κοινωνιολογία της εργασίας δεν είναι οι μόνοι επιστημονικοί κλάδοι, που συνέβαλαν αποφασιστικά στη σημερινή ανάπτυξη των Εργασιακών Σχέσεων, μιας και πολλοί άλλοι διαφορετικοί κλάδοι και τεχνικές (που θα παρουσιασθούν στη συνέχεια), προδιαγράφουν το επίπεδο της πολυεπιστημονικής ανάλυσης (ή καλύτερα διεπιστημονικής) που απαιτεί το θέμα.
Μεταπολεμικά έγινε ιδιαίτερα κατανοητό ότι, παρά τις πολλαπλές βελτιώσεις που επήλθαν, παρά την ανάπτυξη του τεχνικού πολιτισμού, παρά την εισβολή της μηχανής σε κάθε επίπεδο, δεν εξέλειπαν ούτε οι συγκρούσεις μεταξύ των εργαζομένων, ούτε δημιουργήθηκε μια κοινωνία από την οποία να απουσιάζουν τα αντιτιθέμενα συμφέροντα και οι διενέξεις μεταξύ των διαφόρων επαγγελματικών ομάδων ή να έλυσε το σημερινό μείζον ζήτημα της ανεργίας και των πολλαπλών επιπτώσεων της στον κόσμο.
Με τον τρόπο αυτό, ο κλάδος των Εργασιακών Σχέσεων έρχεται σήμερα να δώσει το πραγματικό εννοιολογικό περιεχόμενο στο σύγχρονο εργαζόμενο, μέσα από τη δημιουργία ορθολογικών ανθρώπινων σχέσεων μέσα στη διαδικασία της εργασίας, να ρυθμίσει τα θέματα καλών σχέσεων προϊσταμένων-υφισταμένων, να οριοθετήσει το πλαίσιο ικανοποιητικής απόδοσης, να εντοπίσει τα προβλήματα και τις δυσχέρειες την ώρα της δουλειάς και να συμβάλλει τελικά στην αύξηση της παραγωγικότητας μιας κοινωνίας, στο μεγάλωμα της -πίττας- και, ουσιαστικά μέσω των παραπάνω, στην καλύτερη ανθρώπινη διαβίωση και την κοινωνική ευημερία.
Αυτό το σκοπό έχει το παρόν πόνημα, που απευθύνεται σε όλους εκείνους, που επιθυμούν να εμβαθύνουν στα ψυχολογικά και κοινωνιολογικά προβλήματα της σύγχρονης εργασίας, είτε σαν σπουδάζοντες είτε σαν διδάσκοντες, θα πρέπει να τονιστεί εδώ, ότι το βιβλίο αυτό έχει σχεδιαστεί και δομηθεί με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες γενικά και σε σχέση με τη διδασκαλία του μαθήματος στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στο περίγραμμα των οποίων έχει βασιστεί, με πολλές σημαντικές προσθήκες.
Παρ' όλα αυτά, επειδή ανάλογα βιβλία έχουν δει το φως της δημοσιότητας στη χώρα μας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, στόχος του υπογράφοντος ήταν, να δώσει το σημερινό πλαίσιο ανάλυσης του κλάδου μετά από μια σειρά κοσμογονικών αλλαγών στον πλανήτη μας, χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη βιβλιογραφία και αρθρογραφία, το πλούσιο υλικό επίκαιρων ρεπορτάζ και τόσο την πρακτική εμπειρία διάφορων εργασιακών χώρων, όσο και τη δεκαετή εκπαιδευτική πείρα παράδοσης αυτού του μαθήματος στη Σχολή Ικάρων της Π.Α., στα Τ.Ε,Ι. Αθηνών και Ηρακλείου Κρήτης και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ρέθυμνο.
Στοχεύει δε σαν πόνημα, να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των σπουδαστών των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και των Κέντρων Ελεύθερων Σπουδών, να προσθέσει ένα λιθαράκι στην ήδη υπάρχουσα σχετική βιβλιογραφία και να αναδείξει για πρώτη φορά μια σειρά νέων ζητημάτων των Εργασιακών Σχέσεων, που τέθηκαν με έμφαση τα τελευταία 10-15 χρόνια σε διεθνές επίπεδο και αφορούν και την Ελλάδα στην πορεία της προς τον 21ο αιώνα.
Το βιβλίο έχει διαιρεθεί σε εννέα κεφάλαια και σε πενήντα υποκεφάλαια, τα οποία στοχεύουν στην πληρέστερη κατανόηση των βασικών εννοιών, θα πρέπει όμως ο αναγνώστης του βιβλίου και ο σπουδαστής να λάβει υπόψη του, ότι τα κεφάλαια 3, 4, 5, 6, 7 και 8 -πλήρως ντοκουμενταρισμένα με όλα τα τελευταία στοιχεία και τις διεθνείς εξελίξεις- αποτελούν την πεμπτουσία του κλάδου σήμερα και συνεπώς απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Κυρίως διότι αναφέρονται σε θέματα που στο εγγύς μέλλον, θα απασχολήσουν και την Ελλάδα και τους Έλληνες εργαζόμενους, όπως και τη Δημόσια Διοίκηση και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Σημειώνεται ότι οι βιβλιογραφικές παραπομπές έχουν τεθεί για λόγους πρακτικούς στο τέλος κάθε κεφαλαίου σαν πρώτη προσέγγιση των βιβλιογραφικών πηγών, ενώ στο Παράρτημα ο αναγνώστης θα βρει κατά σειρά: τους πίνακες, την ενδεικτική βιβλιογραφία, ορισμένες χρήσιμες διευθύνσεις, τα ευρετήρια των εννοιών και των ονομάτων του κειμένου.

Αυτό το βιβλίο προστέθηκε στον κατάλογό μας την 30 Δευτέρα, Μάιος 2005.
Κριτικές
Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το βιβλίο αγόρασαν επίσης
ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Καλάθι αγορών  Περισσότερα
1 x ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1 x ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
1 x ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ
1 x ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
1 x ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ
1 x ΕΠΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ
1 x ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΑ
2 x ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
1 x Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΥΜΝΗ
1 x ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΗΣ
1 x ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ
1 x ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ
1 x ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ
1 x Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
334.43EUR
Δωρεάν Αποστολή
Προβολή Καλαθιού
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ
Σύνδεση
Διεύθυνση E-Mail:
Κωδικός:

Εγγραφή
Υπενθύμιση Κωδικού
Ειδοποιήσεις Περισσότερα
ΕιδοποιήσειςΘέλω ειδοποιήσεις για αλλαγές του βιβλίου ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Newsletter
Σημείωση: Αν είστε μέλος συνδεθείτε για να γραφτείτε στη Λίστα Ενημερώσεων.

E Mail

Το όνομά σαςΑποστολές και Επιστροφές |  Όροι Χρήσεως-Πληρωμές | Προσωπικά Δεδομένα |  Η Εταιρεία | Συχνές Ερωτήσεις (FAQ) | Δωροεπιταγές | Επικοινωνία |


ΧΑΡΤΗΣ


Copyright © 2007 octana
Powered by octana