Εκδόσεις Interbooks

εκδόσεις INTERBOOKS
ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ 51
106 81 ΑΘΗΝΑ
T. 2103633629
F. 2103612010
info@interbooks.gr

  Κατάλογος » ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ » 083-001 στις τιμές περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ  
Συγγραφείς
Κατηγορίες Βιβλίων
 ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 
  noktaΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ


 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 


 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


 ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ


 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ


 ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ


 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ και ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ


 ΔΙΚΑΙΟΥ


 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 


 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


 ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ


 MARKETING


 ΠΩΛΗΣΕΩΝ


 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ


 ΑΓΓΛΙΚΩΝ


 ΛΕΞΙΚΑ


 ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ


 ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ


 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Νέα Βιβλία Περισσότερα
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
44.52EUR
Αναζήτηση
 
Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για την αναζήτηση
(isbn με παύλες).
Προχωρημένη αναζήτηση
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
[083-001]
13.25EUR

Συγγραφέας
ΛΑΖΑΝΑ Κ. ΦΙΛΙΩ


isbn 960-390-125-3
Έκδοση 2003
Σελίδες 184


Δείτε το στον ΕΥΔΟΞΟ

Οι φυσικές ομορφιές της Ελλάδας, αποτελούν σημείο αναφοράς για εμάς ως έθνος, αλλά και σημαντικό πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες. Γι' αυτό, άλλωστε, εδώ και κάποιες δεκαετίες αποφασίσαμε να στραφούμε στην ανάπτυξη του τουρισμού, ο οποίος σήμερα αποτελεί μία από τις κυριότερες ελληνικές βιομηχανίες. Επειδή ο συνδυασμός ήλιου-θάλασσας σαφώς υπερτερεί στη χώρα μας, η ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού στηρίχτηκε κυρίως στον τουρισμό αναψυχής με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Τα τελευταία όμως χρόνια παρατηρούμε ότι γίνονται προσπάθειες από τους αρμόδιους τουριστικούς φορείς να αναπτύξουμε παράλληλα και άλλες μορφές τουρισμού, στις οποίες συγκαταλέγεται ο επαγγελματικός τουρισμός.
Ακούγονται και γράφονται διάφορα για τις προσπάθειες αναβάθμισης αυτού του τουριστικού προϊόντος, για τη δημιουργία μεγάλων συνεδριακών και εκθεσιακών κέντρων διεθνών προδιαγραφών, για τη δημιουργία Συνεδριακών Γραφείων. Όλα τα παραπάνω είναι ιδιαίτερα θετικά και σημαντικά. Αν όμως επιθυμούμε να δομήσουμε σωστά τον επαγγελματικό τουρισμό της χώρας μας πρέπει, παράλληλα με τη δημιουργία συνεδριακής ή εκθεσιακής υποδομής, να μεριμνήσουμε και για την αντίστοιχη τουριστική εκπαίδευση. Πρώτα, χρειάζεται να εκπαιδεύσουμε κατάλληλα το προσωπικό ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να στελεχώσουμε με επιτυχία αυτόν τον εξαιρετικά απαιτητικό τουριστικό τομέα.
Με αυτό το πνεύμα ξεκίνησε να γράφεται η -ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ-. Πρόκειται για ένα βιβλίο που αναλύει τον επαγγελματικό τουρισμό με βάση τις προδιαγραφές που ισχύουν σε διεθνές επίπεδο και έχουν υιοθετηθεί από τις χώρες οι οποίες καταπιάνονται με το συγκεκριμένο τομέα. Με το βιβλίο αυτό ευελπιστώ να καλύψω ένα μέρος της σημαντικής έλλειψης παρόμοιων συγγραμμάτων στην ελληνική γλώσσα για τον επαγγελματικό τουρισμό.

Η -ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ- απευθύνεται σε δύο κυρίως ομάδες αναγνωστών:
Πρώτα στους φοιτητές των τουριστικών σχολών, οι οποίοι είναι και οι αυριανοί επαγγελματίες του χώρου. Σε αυτούς οφείλουμε να παρέχουμε ό,τι καλύτερο από εκπαιδευτική άποψη, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν δυναμικά και αποτελεσματικά στις μελλοντικές επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.
Η δεύτερη ομάδα αναγνωστών είναι οι επαγγελματίες του χώρου. Σε αυτούς το βιβλίο παρέχει ιδέες και ανανεωμένες πληροφορίες σχετικές με τον τομέα τους. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον πολυάσχολο επαγγελματία ως εκπαιδευτικό μέσο για τα ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια των υπαλλήλων του.

Αναλυτικότερα, το βιβλίο ακολουθεί την παρακάτω δομή:
Το πρώτο κεφάλαιο είναι μια γενική εισαγωγή στον επαγγελματικό τουρισμό. Παρουσιάζει εν συντομία τις κατηγορίες από τις οποίες αποτελείται, αναφέρει τα πλεονεκτήματα του και καταλήγει σε μια σύγκριση του επαγγελματικού τουρισμού με τον τουρισμό αναψυχής.
Το δεύτερο, τρίτο και τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζουν αναλυτικά τις τρεις κατηγορίες του επαγγελματικού τουρισμού, δηλαδή τα συνέδρια, τα ταξίδια κινήτρων καν τις εκθέσεις. Σε κάθε κεφάλαιο δίνονται οι ορισμοί των αντίστοιχων εννοιών και γίνεται ανάλυση, σχετικά με το θέμα, του τρόπου λειτουργίας των αγοραστών, των προμηθευτών και των μεσαζόντων τους. Επίσης, όλα τα παραπάνω κεφάλαια είναι εμπλουτισμένα με πίνακες και σχετικά παραδείγματα υπό τη μορφή μελετών περιπτώσεων.
Το πέμπτο κεφάλαιο αφορά τις τάσεις του επαγγελματικού τουρισμού. Για παράδειγμα μια από τις κυριότερες τάσεις που αναλύεται είναι αυτή της ασφάλειας που επιζητούν οι τουρίστες ως απόρροια των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.
Ο επίλογος εξετάζει τις προοπτικές που εμφανίζει η χώρα μας ώστε να εδραιωθεί στην αγορά του συγκεκριμένου τουριστικού προϊόντος, ιδιαίτερα και με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Τέλος στο παράρτημα του βιβλίου υπάρχει ένα χρήσιμο γλωσσάριο αγγλο-ελληνικών όρων του επαγγελματικού τουρισμού. Δεδομένου ότι η γλώσσα που έχει επικρατήσει είναι η αγγλική, είναι σημαντικό οι Έλληνες επαγγελματίες αλλά και οι φοιτητές των τουριστικών σχολών να γνωρίζουν τους όρους που χρησιμοποιούνται στη διεθνή αγορά για τον επαγγελματικό τουρισμό.
Επιπλέον, αφού αυτό το βιβλίο απευθύνεται και στους φοιτητές των τουριστικών σχολών, στο τέλος κάθε κεφαλαίου προτείνονται μια σειρά ερωτήσεων και ασκήσεων για τους εκπαιδευόμενους με σκοπό να συμβάλουν στην άσκηση του κριτικού πνεύματος και των πρακτικών ικανοτήτων τους.

Αυτό το βιβλίο προστέθηκε στον κατάλογό μας την 30 Δευτέρα, Μάιος 2005.
Κριτικές
Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το βιβλίο αγόρασαν επίσης
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ-ΤΕΥΧΟΣ 2
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ-ΤΕΥΧΟΣ 2
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΙ ΝΑΥΛΟΙ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΙ ΝΑΥΛΟΙ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ-ΤΕΥΧΟΣ 3
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ-ΤΕΥΧΟΣ 3
Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Καλάθι αγορών  Περισσότερα
Άδειο καλάθι
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 70.00EUR
Σύνδεση
Διεύθυνση E-Mail:
Κωδικός:

Εγγραφή
Υπενθύμιση Κωδικού
Ειδοποιήσεις Περισσότερα
ΕιδοποιήσειςΘέλω ειδοποιήσεις για αλλαγές του βιβλίου ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Newsletter
Σημείωση: Αν είστε μέλος συνδεθείτε για να γραφτείτε στη Λίστα Ενημερώσεων.

E Mail

Το όνομά σαςΑποστολές και Επιστροφές |  Όροι Χρήσεως-Πληρωμές | Προσωπικά Δεδομένα |  Η Εταιρεία | Συχνές Ερωτήσεις (FAQ) | Δωροεπιταγές | Επικοινωνία |


ΧΑΡΤΗΣ


Copyright © 2007 octana
Powered by octana